Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ

Δεκαετία του 30. Σε ένα ορεινό χωριό της Κύπρου. Ο Γιαννής ο βοσκός (35 χρόνων) μεινείσκει με την μάναν του, που τον κουκκουφά συνέχεια ν’ αρμαστεί. Τζείνος όμως έν λαλεί το νναι γιατί αγαπά δκυιό κοπελλούες στο χωρκό. Την Ελενούν τζιαι την Μαριούν τζι΄εν ιμπορεί να δκιαλέξει ποιαν να πάρει.

Στο μεταξύ ο Δεσπότης της περιοχής, που ήταν φίλος τζιαι  συμμαθητής  του Γιαννή που ήταν μιτσιοί, έρκεται στο χωρκόν να λειτουρκήσει στην γιορτήν του Αη Γιάννη.  Με οδηγίες της Μηλιάς,  της μάνας του Γιαννή, κάθεται πάνω στ΄ αυκιά του να τον πείσει να παντρεφτεί. Ο Γιαννής, θέλει να τον παντρέψει τζιαί με τες δκυό κοπελλούες που αγαπά. Ο Δεσπότης βάλλει κάτι στον νουν του τζιαι συμφωνά μαζίν του, με την διαφορά, να τον παντρέψει φέτος με την μιάν τζαι του χρόνου με την άλλην...

Παντρέφκει τον πρώτα με την Ελενούν, που μαθθαίννει τυχαία την συμφωνίαν του άντρα της με τον Δεσπότηςν τζιαί κάμνει τον λοαρκασμόν της...Αφού παντρεφτούν κάμνει την ζωήν του Γιαννή δύσκολη. Πρώτα αγγαστρώνεται, κάμνει την δύσκολη με το αγκάστριν της τζιαι ταλαιπορά τον Γιαννή μέρα –νύκτα. Ξυπνά τον η ώρα 4 το πρωί γιατί επεθύμησε λοκουμάδες κλπ, κλπ

 

Εν τω μεταξύ ο Ζιζιρής, ο «φτανός» του χωρκού εν κρυφά ερωτευμένος με την Γριστινού, που εν αρφότεγνη τζιαι αναγιωτή της Μηλιάς τζιαι που έφτασεν τζι έμεινεν στο ράφι...Παρακαλεί τον Δεσπότη να τον πανρέψει μαζίν της...Οι άλλοι ήρωες είναι ο Παπαφώτης, ο Παπάς του χωρκού τζιαι ο Γιακουμής ο καφετζιής τζιαι παράλληλα μπακάλης του χωρκού.

Την επόμενη χρονιά ήλθε στο χωριό οι Δεσπότης και ρώτησε τον Γιαννή αν θα τον παντρέψει με την άλλη κοπέλλα που αγαπούσε...Οι, όϊ ήταν η απάντηση του Γιαννή...Κανεί με η μια που έχω, εν την προλαβαίνω... 

 

Είναι μια έξυπνη σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Τερλικκά με πολύ γνήσια κι όμορφη κυπριακή γλώσσα.  Έχει πολύ έξυπνο χιούμορ, ωραίες ατάκες και είναι ένα έργο γεμάτο μουσική και νοσταλγίες της παλιάς Κύπρου.

Το έργο θα  παρουσιαστεί μέσα  στα  πλαίσια  των   θεατρικών  και  πολιτιστικών  εκδηλώσεων  το καλοκαίρι σε όλη την Κύπρο (περίπου 60 παραστάσεις) με στόχο να το δουν χιλιάδες Κύπριοι που σπάνια βλέπουν θέατρο. 

Το Σατιρικό Θέατρο πιστό στο Κυπριακό έργο. Μην ξεχνούμε ότι ο ιδρυτής του Θεάτρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης δημιούργησε το Σατιρικό Θέατρο το 1983 με κυπριακό έργο το ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΗΤΗΣ του Παύλου Λιασίδη. 

  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ κάθε Σάββατο και Κυριακή

 

Οι συντελεστές της παράστασης:

 

Σκηνοθεσία  Μαριάννα Καυκαρίδου,

Σκηνικά Μίκης Λοίζου,

Κοστούμια Κώστας Καυκαρίδης,

Μουσική Μιχάλης Τερλικκάς,

Φωτισμοί  Βικέντιος Χριστιανίδης,

Βοηθός σκηνοθέτη Εφη Παπαγεωργίου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λουκία Μουσουλιώτη, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Αντρέας Σιαμαρής, Άντρη Σεργίου, Αντώνης Κλεάνθους, Ελένη Ζαντή

Χορηγοί : 

Tο Σατιρικό Θέατρο επιχορηγείται από τον ΘOK (Μέγας Θεσμικός Χορηγός). Xορηγός Eπικοινωνίας το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση του ΡΙΚ. Χορηγοί παράστασης: ΟΠΑΠ, ΚΥΠΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΟΥ. Στηρίζει το KANAΛI 6 Λεμεσού.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ