ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» στο Σατιρικό, ένα Θέατρο που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη (1932 -1983), για 20 χρόνια λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους. Με οδηγό τις παρακαταθήκες του «Θέατρο από το Λαό για το Λαό», φέτος, για Πρώτη Χρονιά διοργανώνει Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων σε ένα χώρο με όλες τις υποδομές σκηνικής δημιουργίας (3 Σκηνές – 5 Αίθουσες Διδασκαλίας Δραματικής Σχολής «Βλ. Καυκαρίδης» - Βεστιάριο – Φροντιστήριο – εργαστήρι σκηνικών κατασκευών).

 

Θεατρικές ασκήσεις, υποκριτική, αυτοσχεδιασμοί, τεχνικές δράματος, δίνουν τη δυνατότητα  να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ομαδικότητα. Ταυτόχρονα η δραματοποίηση αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων, τροφοδοτούν τη γνώση και τη φαντασία, καλλιεργούν τα αισθητικά κριτήρια και ανοίγουν νέους δρόμους έκφρασης. Αντικείμενα, κοστούμια, μουσική, φώτα, επισκέψεις στη σκηνή και γνωριμία με συντελεστές των παραστάσεων εξοικειώνουν τους μετέχοντες με τον Μαγικό κόσμο του Θεάτρου.

 

Οι Εγγραφές άρχισαν / Γίνονται χωρίς χρέωση

Έναρξη Μαθημάτων:

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 

 

Τμήματα για 2 Ηλικιακές Ομάδες: 

1η Ομάδα: 18 – 29 χρονών

2η Ομάδα: 30 χρονών και άνω

 

Διάρκεια Μαθήματος:

2.5 ώρες  - 1 φορά την εβδομάδα 

 

Χρονική Περίοδος:

Σεπτέμβρης 2018 – Ιούνιος 2019

 

 

Εορταστικά προγράμματα – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – δημιουργικές κατασκευές, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πινακοθήκες και μουσεία είναι μερικές από τις δραστηριότητες της Σχολής. Στο τέλος της χρονιάς (τέλος Ιουνίου) το Θ.Ε.Ε. θα παρουσιάσει ενώπιον του κοινού ολοκληρωμένο έργο ή αποσπάσματα έργων στη Μεγάλη Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.    
 

Kαθηγητές της Σχολής είναι οι έμπειροι θεατρολόγοι – ηθοποιοί:

Χάρης Αριστείδου, Πολυξένη Σάββα, Στέλιος Καλλιστράτης, Θέμις Ππόλου.

 

Η Σχολή με στόχο την ολόπλευρη επαφή των μαθητών της με την Τέχνη του Θεάτρου συνεργάζεται με εικαστικούς – σκηνογράφους – μουσικούς – μακιγιέρ – χορογράφους.

 

Υπεύθυνη Σχολής:

Παναγιώτα Καυκαρίδου, φιλόλογος, εκδότρια «Επί Σκηνής», περιοδικό για το Θέατρο και τον Πολιτισμό - Γραμματέας Πολιτιστικού Κέντρου «Βλ. Καυκαρίδης» 

 

Δίδακτρα:

€70 το μήνα. Για 2 μέλη της ίδιας οικογένειας €60 έκαστο. Και σε περίπτωση τρίτου μέλους της η φοίτηση είναι δωρεάν. Συνταξιούχοι / Άνεργοι / Φοιτητές / ΑΜΕΑ: €50 το μήνα. 

 

Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα έναρξης των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Δ/νσης/Καθηγητών/Μετεχόντων του Θ.Ε. Ενηλίκων για γνωριμία/ διαμόρφωση Τμημάτων Ηλικιακών Ομάδων/Ημέρας και Ώρας διεξαγωγής μαθήματος και άλλα θέματα  προκύψουν κατά τη συνάντηση.  

 

Info:

Θεατρικά Εργαστήρια Σατιρικού-Τηλ: 22318128/99639821/ Φαξ:22 335582  και ηλεκτρονικά στα μέιλ: satiriko@cytanet.com.cy/episkinis@cytanet.com.cy  και ιστοσελίδα www.satiriko.com 


Οι μετέχοντες του Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν όλες τις παραστάσεις όλων των Σκηνών του Σατιρικού Θεάτρου δωρεάν.

Η εγγραφή γίνεται χωρίς χρέωση.

 

 

Οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου

έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν όλες τις παραστάσεις 

των Σκηνών του Σατιρικού Θεάτρου 

ΔΩΡΕΑΝ